• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hondentaal

Hondentaal

  • Honden communiceren via lichaamstaal en waar wij als mensen veel (moeilijke) woorden nodig hebben, zijn honden op fysiek en energetisch niveau meesters in het communiceren met zowel ons als met andere honden. 
     
  • Honden vertonen veel geritualiseerd gedrag, dit wil zeggen dat er soms veel uiterlijk vertoon is maar dat honden in principe niet uit zijn op onnodige energieverspilling in de vorm van gevechten. Vaak zie je dat honden zich hoog maken ( borstelen-haren overeind, staart hoog en oren gespitst) om indruk te maken op de ander of juist zich laag maken(verlaagde houding, oren naar achteren en mondhoek likken) om de ander te laten merken dat hij/zij zich 'onderwerpt'. 
     
  • Honden vertonen bijvoorbeeld ook veel zogenaamde 'kalmeringssignalen', dit doet de hond vaak ook richting mensen en hierbij wil de hond in een gevaarlijke of moeilijke situatie een conflict verkomen. Honden stemmen hiermee de andere partij gunstig en wil ermee laten zien dat hij/zij niets kwaads in de zin heeft. Het is van belang dat wij als dit gedrag ook als zodanig herkennen anders dan kan de hond zich 'genoodzaakt' voelen om vervolgstappen te ondernemen. Dergelijke kalmeringssignalen kunnen bestaan uit wegkijken/draaien(oogcontact vermijden, schudden, gapen, likken van de neus, snuffelen aan de grond.) Het is ook effectief als wij dergelijke kalmeringssignalen naar honden vertonen, zij pikken dit feilloos op.

 

Hondentaal
Hondentaal

Geen categorieën gevonden...